Compact Advanced Adult
Web|Afbeelding|Shop|Video|Nieuws|Wmx|Mobile| Wiki|Add this Engine
 
Social :
 
 
       
Word of the Day :
 
 Add a new definition 

Nikkie Van Lierop
2015.05.14
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Anita Dominika Cornelia van Lierop dite Nikkie Van Lierop, née le 7 mars 1963 à Simmern, est une chanteuse et productrice belge. Elle est mariée à l'écrivain Jeroen Olyslaegers.

By JungleKey.be, Sélection Belgique.
De Blanco Volmacht
2015.05.6
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De blanco volmacht (Le blanc-seing) is een schilderij uit 1965 van de Belgische surrealistische schilder René Magritte. Het werk is in particulier bezit en bevindt zich momenteel in de National Gallery of Art in Washington D.C. Het was een van Magrittes laatste werken voor hij in 1967 overleed. Het schilderij toont een vrouw te paard die door een bos rijdt. Door een door de schilder toegepaste optische illusie is het beeld gedeeltelijk gefragmenteerd terwijl het door de kijker op het eerste gezicht als een logisch geheel kan worden gezien. De vrouw en het paard bevinden zich tegelijkertijd voor, tussen en achter de bomen. Haar rechterarm gaat gedeeltelijk schuil achter een boom die zich bij nadere beschouwing op de achtergrond bevindt. Een mogelijke interpretatie is dat de samensmelting van het bos met de amazone een eenheid van mens en natuur suggereert. Het werk roept tegelijkertijd vragen op, zoals de meeste van Magrittes werken, en de titels daarvan. Zelf was de schilder van mening dat zijn werken geen speciale interpretatie behoefden; iedere beschouwer van het werk kan er zijn eigen invulling aan geven. Tevens gaf hij aan dat kunstcritici hem soms meer of iets geheel anders in zijn werken lieten zien dan hij er zelf bewust in had gelegd.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Tine Van Den Brande
2015.05.4
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Tine Van den Brande is een Vlaams actrice, presentatrice en politica voor de socialistische partij (SP. a). Ze is actief zowel op theater-, film- als televisievlak. Ze werd bekend door haar rol als Babouche in de verfilming van Diamant naar het boek van Jef Geeraerts. Ze speelde in allerhande fictiereeksen zowel op VRT als vtm. Vanaf 2000 gaat ze ook aan de slag als presentatrice en wordt in die periode vaak vernoemd als 'Queen of reality'. Van den Brande is actrice van opleiding en studeerde aan de Studio Herman Teirlinck. Als middelbare scholier studeerde ze wetenschappen-wiskunde aan het atheneum van Diest. Van den Brande stamt uit een artistieke familie (beeldhouwers, schilders, regisseurs en acteurs) met zowel links- als rechtsdenkende familieleden. Vader Van den Brande was een Vlaams-nationalist en Tine zelf was in haar jeugd kort lid van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ). Haar grootvader was een van de oprichters van de eerste socialistische vakbewegingen ooit in België, Hout en Bouw. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 kwam Van den Brande op in Mechelen. Ze stond als onafhankelijke op de sp. a-lijst en werd verkozen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Van Hauwaert
2015.05.19
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Van Hauwaert is een Belgisch historisch merk van fietsen, motorfietsen en triporteurs. Ze werden geproduceerd door de bekende Belgische wielrenner Cyrille Van Hauwaert, aanvankelijk in Brussel, later in Groot-Bijgaarden. Van Hauwaert produceerde in 1910 al fietsen. Vanaf ca. 1920 bouwde hij hier als de klant dat wenste ook 100cc- en 125cc-Gillet-inbouwmotortjes in. In 1932 ging van Hauwaert lichte (74 cc) motorfietsen produceren. Hij leverde ze ook in 125cc-versie, maar paste hier badge-engineering toe: Het waren Gillet-motorfietsen met een "van Hauwaert" logo op de tank. Ook werden motorfietsen met de 175cc-Star-Gem-motor van Fernand Laguesse geproduceerd. De door van Hauwaert geproduceerde triporteurs (motorbakfietsen) waren identiek aan die van A. Carlier. Ook deze werden aangedreven door Gillet-motoren (de 350cc-tweetaktmotor van de Gillet Tour du Monde). In 1954 werd op het Salon van Brussel een vlotte scooter met een 150cc-ILO-tweetaktmotor getoond. Dit model werd echter geen succes. Waarschijnlijk was dit ook het laatste productiejaar van de gemotoriseerde Van Hauwaert-modellen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Daisy Van Cauwenbergh
2015.05.11
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Daisy Van Cauwenbergh is een gewezen Miss België. Zij won de verkiezing in 1988. Ze volgde op dat moment een opleiding tot burgerlijk ingenieur, maar gaf haar studies op om een mediacarrière uit te bouwen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Brussel
2015.05.9
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Brussel is een schoonheidswedstrijd voor vrouwen die in Brussel wonen. De winnares mag de Belgische hoofdstad vertegenwoordigen tijdens de eerstvolgende Miss België-verkiezing.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Brussel
2015.05.9
   2 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Brussel is een schoonheidswedstrijd voor vrouwen die in Brussel wonen. De winnares mag de Belgische hoofdstad vertegenwoordigen tijdens de eerstvolgende Miss België-verkiezing.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Bruxelles
2015.05.3
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Bruxelles est un concours de beauté féminine, réservé aux jeunes femmes de la capitale belge, qualificatif pour l'élection de Miss Belgique.

By JungleKey.be, Sélection Belgique.
Miss Holland
2015.05.3
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Holland vond plaats tussen 1950 en 1990. De missverkiezing werd opgevolgd door Miss Nederland.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Nederland
2015.05.26
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De Miss Nederland-verkiezingen vinden elk jaar in het najaar plaats waarbij een jonge vrouw wordt verkozen tot de mooiste jonge vrouw van Nederland. Deze titel mag zij één jaar dragen waarna ze deze moet overdragen aan de nieuwe winnares. Deze missverkiezing bestaat al vanaf de jaren dertig van de 20e eeuw. Vanaf 1989 is onder de naam Miss Nederland de verkiezing aan een nieuwe koers begonnen. Miss Nederland is vanaf dat moment niet alleen een aantrekkelijke jonge vrouw, maar vooral een vrouw die met beide benen op de grond staat en maatschappelijk betrokken is.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Roger Hebbelinck
2015.05.24
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Roger Hebbelinck is een Belgisch kunstenaar. Hebbelinck werkte als schilder, aquarellist, etser en cineast. Hij werd vooral bekend omwille van zijn etsen. Hij was een leerling van A. Bastien, J. Delville, G. Van Strydonck, A. Stevens, I. Van Mens, J. Van Santen en P. Mathieu bij wie hij studeerde aan de Academie van Brussel. Aan de Academie van Brussel kreeg hij les in aquarelleren van I. van Mens en gravure van J. van Santen. Hij etste een groot aantal pittoreske stadshoekjes in historische steden. Hij verzorgde de etsen voor het boek Les Villages Illusoires van E. Verhaeren. Als cineast maakte hij onder andere de documentaire La Naissance d'une Eau-forte die een prijs won op het Filmfestival van Cannes en een documentaire over de opbouw van het Atomium. Als beeldend kunstenaar richtte hij voor de oorlog in 1932 een etsdrukatelier op en etste zeer vele pittoreske stadsgezichten in België. Ook etste en aquarelleerde hij in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Bijzonder zijn verder zijn kleuretsen die hij maakte naar werken van zijn collega's V. de Saedeleer en A. Saverys. Deze signeerde hij met het pseudoniem "Belin".

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss België
2015.05.8
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss België is de grootste missverkiezing van België. De verkiezing werd voor het eerst ingericht in 1929. Sinds 1969 vertegenwoordigt de winnares België op de internationale verkiezingen Miss World, Miss Universe en Miss International. Bekende ex-missen zijn Goedele Liekens, Lynn Wesenbeek, Daisy Van Cauwenbergh, Anne De Baetzelier, Anke Vandermeersch, Véronique De Kock, Stéphanie Meire, Tanja Dexters, Joke van de Velde, Dina Tersago, Zeynep Sever en Ann Van Elsen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wia Van Dijk
2015.05.14
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wytske (Wia) van Dijk is een Nederlandse beeldhouwer en schilder.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Staf Permentier
2015.05.19
   2 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Staf Permentier was een Vlaams revue-artiest en conferencier. Zijn loopbaan begon bij Berchem Sport. Ten bate van deze voetbalclub, waarvan hij supporter was, schreef hij shows die "Barrechoem lacht" heetten. Permentier ging naar de Antwerpse Operette School en werd opgemerkt door Jaak De Voght, die hem liet optreden in taverne De Uilenspiegel. Permentier vormde een tijdlang een duo met Gaston Berghmans. In de jaren '50 speelden ze in zalen als de Antwerpse Ancienne Belgique (Oud België) en Billiard Palace. Hij werkte ook veel samen met Yvonne Verbeeck, volgens wie hij geen groot zanger was, maar wel iemand die goed "plezante Antwerpse liedjes" kon zingen. In de jaren '60 was Staf Permentier presentator in Bobbejaanland en fungeerde als comedian en cabaretier in de shows van Bobbejaan Schoepen. Hij toerde ook met zijn eigen orkest door Vlaanderen, en trad vaak op in de Salamander-zalen. In 1985 richtte hij zijn eigen theatertje op, samen met zijn echtgenote Renée. Tot één week voor zijn dood stond Permentier elke zondag en maandag op de planken in hotel Billiard Palace. Hij stierf aan een hartaanval.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Maurice De Korte
2015.05.20
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Maurice De Korte, né le 8 août 1889 à Schaerbeek et décédé le 5 avril 1971 à Watermael-Boitsfort, est un sculpteur belge. En 1907, à 16 ans Maurice De Korte, dont le nom s'orthographie également de Korte ou Dekorte entame une formation de sculpteur à l'Académie des Beaux-Arts de Bruxelles auprès du sculpteur Victor Rousseau. Il y suit également des cours de peinture auprès de Paul Du Bois et d'Émile Fabry. En 1914, il obtient le second Prix Godecharle pour l'ébauche du bas-relief Funérailles, installé par la suite au cimetière du Vogelenzang à Anderlecht. De 1923 à 1958, Maurice De Korte a été professeur de sculpture à l' Académie des Beaux-Arts de Tournai et a participé à des expositions à Gand, Bruxelles, Liège et Tournai. Maurice De Korte s'installe en 1922 à Anderlecht. Deux de ses sculptures, l'Agriculture et l'Industrie, ornent le grand Palais du Heysel à Bruxelles, depuis l'exposition universelle de 1935. Plusieurs de ses œuvres sont visibles dans des parcs et espaces publics, ainsi qu'au Musée des beaux-arts de Tournai et au Musée d'art moderne et d'art contemporain de Liège.

By JungleKey.be, Sélection Belgique.

 Add a new definitionYou write your Wiki.
Your words. Your definitions.

 
Increase your traffic :
give your link too.

 
Rss
 
 

Vote for the best articles.
 
 
 

Against.
 
 
 

No Spam.
 
 
 

Subscribe freely :
Rss

 
  News  

  News  
• Press News... 
 
 
      images   
 
Image.jpg
200 x 150 - jpeg - 75 Ko

 

   Videos   


JungleKey.video
3 min 45 s
 
 

Mom & Dad Project.