Compact Advanced Adult
Web|Afbeelding|Shop|Video|Nieuws|Wmx|Mobile| Wiki|Add this Engine
 
Social :
 
 
       
Word of the Day :
 
 Add a new definition 

De Blanco Volmacht
2015.05.6
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De blanco volmacht (Le blanc-seing) is een schilderij uit 1965 van de Belgische surrealistische schilder René Magritte. Het werk is in particulier bezit en bevindt zich momenteel in de National Gallery of Art in Washington D.C. Het was een van Magrittes laatste werken voor hij in 1967 overleed. Het schilderij toont een vrouw te paard die door een bos rijdt. Door een door de schilder toegepaste optische illusie is het beeld gedeeltelijk gefragmenteerd terwijl het door de kijker op het eerste gezicht als een logisch geheel kan worden gezien. De vrouw en het paard bevinden zich tegelijkertijd voor, tussen en achter de bomen. Haar rechterarm gaat gedeeltelijk schuil achter een boom die zich bij nadere beschouwing op de achtergrond bevindt. Een mogelijke interpretatie is dat de samensmelting van het bos met de amazone een eenheid van mens en natuur suggereert. Het werk roept tegelijkertijd vragen op, zoals de meeste van Magrittes werken, en de titels daarvan. Zelf was de schilder van mening dat zijn werken geen speciale interpretatie behoefden; iedere beschouwer van het werk kan er zijn eigen invulling aan geven. Tevens gaf hij aan dat kunstcritici hem soms meer of iets geheel anders in zijn werken lieten zien dan hij er zelf bewust in had gelegd.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Brussel
2015.05.9
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Brussel is een schoonheidswedstrijd voor vrouwen die in Brussel wonen. De winnares mag de Belgische hoofdstad vertegenwoordigen tijdens de eerstvolgende Miss België-verkiezing.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Brussel
2015.05.9
   2 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Brussel is een schoonheidswedstrijd voor vrouwen die in Brussel wonen. De winnares mag de Belgische hoofdstad vertegenwoordigen tijdens de eerstvolgende Miss België-verkiezing.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Bruxelles
2015.05.3
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Bruxelles est un concours de beauté féminine, réservé aux jeunes femmes de la capitale belge, qualificatif pour l'élection de Miss Belgique.

By JungleKey.be, Sélection Belgique.
Miss Holland
2015.05.3
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss Holland vond plaats tussen 1950 en 1990. De missverkiezing werd opgevolgd door Miss Nederland.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss Nederland
2015.05.26
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De Miss Nederland-verkiezingen vinden elk jaar in het najaar plaats waarbij een jonge vrouw wordt verkozen tot de mooiste jonge vrouw van Nederland. Deze titel mag zij één jaar dragen waarna ze deze moet overdragen aan de nieuwe winnares. Deze missverkiezing bestaat al vanaf de jaren dertig van de 20e eeuw. Vanaf 1989 is onder de naam Miss Nederland de verkiezing aan een nieuwe koers begonnen. Miss Nederland is vanaf dat moment niet alleen een aantrekkelijke jonge vrouw, maar vooral een vrouw die met beide benen op de grond staat en maatschappelijk betrokken is.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Roger Hebbelinck
2015.05.24
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Roger Hebbelinck is een Belgisch kunstenaar. Hebbelinck werkte als schilder, aquarellist, etser en cineast. Hij werd vooral bekend omwille van zijn etsen. Hij was een leerling van A. Bastien, J. Delville, G. Van Strydonck, A. Stevens, I. Van Mens, J. Van Santen en P. Mathieu bij wie hij studeerde aan de Academie van Brussel. Aan de Academie van Brussel kreeg hij les in aquarelleren van I. van Mens en gravure van J. van Santen. Hij etste een groot aantal pittoreske stadshoekjes in historische steden. Hij verzorgde de etsen voor het boek Les Villages Illusoires van E. Verhaeren. Als cineast maakte hij onder andere de documentaire La Naissance d'une Eau-forte die een prijs won op het Filmfestival van Cannes en een documentaire over de opbouw van het Atomium. Als beeldend kunstenaar richtte hij voor de oorlog in 1932 een etsdrukatelier op en etste zeer vele pittoreske stadsgezichten in België. Ook etste en aquarelleerde hij in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Bijzonder zijn verder zijn kleuretsen die hij maakte naar werken van zijn collega's V. de Saedeleer en A. Saverys. Deze signeerde hij met het pseudoniem "Belin".

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Miss België
2015.05.8
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Miss België is de grootste missverkiezing van België. De verkiezing werd voor het eerst ingericht in 1929. Sinds 1969 vertegenwoordigt de winnares België op de internationale verkiezingen Miss World, Miss Universe en Miss International. Bekende ex-missen zijn Goedele Liekens, Lynn Wesenbeek, Daisy Van Cauwenbergh, Anne De Baetzelier, Anke Vandermeersch, Véronique De Kock, Stéphanie Meire, Tanja Dexters, Joke van de Velde, Dina Tersago, Zeynep Sever en Ann Van Elsen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wia Van Dijk
2015.05.14
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wytske (Wia) van Dijk is een Nederlandse beeldhouwer en schilder.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Staf Permentier
2015.05.19
   2 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Staf Permentier was een Vlaams revue-artiest en conferencier. Zijn loopbaan begon bij Berchem Sport. Ten bate van deze voetbalclub, waarvan hij supporter was, schreef hij shows die "Barrechoem lacht" heetten. Permentier ging naar de Antwerpse Operette School en werd opgemerkt door Jaak De Voght, die hem liet optreden in taverne De Uilenspiegel. Permentier vormde een tijdlang een duo met Gaston Berghmans. In de jaren '50 speelden ze in zalen als de Antwerpse Ancienne Belgique (Oud België) en Billiard Palace. Hij werkte ook veel samen met Yvonne Verbeeck, volgens wie hij geen groot zanger was, maar wel iemand die goed "plezante Antwerpse liedjes" kon zingen. In de jaren '60 was Staf Permentier presentator in Bobbejaanland en fungeerde als comedian en cabaretier in de shows van Bobbejaan Schoepen. Hij toerde ook met zijn eigen orkest door Vlaanderen, en trad vaak op in de Salamander-zalen. In 1985 richtte hij zijn eigen theatertje op, samen met zijn echtgenote Renée. Tot één week voor zijn dood stond Permentier elke zondag en maandag op de planken in hotel Billiard Palace. Hij stierf aan een hartaanval.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Maurice De Korte
2015.05.20
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Maurice De Korte, né le 8 août 1889 à Schaerbeek et décédé le 5 avril 1971 à Watermael-Boitsfort, est un sculpteur belge. En 1907, à 16 ans Maurice De Korte, dont le nom s'orthographie également de Korte ou Dekorte entame une formation de sculpteur à l'Académie des Beaux-Arts de Bruxelles auprès du sculpteur Victor Rousseau. Il y suit également des cours de peinture auprès de Paul Du Bois et d'Émile Fabry. En 1914, il obtient le second Prix Godecharle pour l'ébauche du bas-relief Funérailles, installé par la suite au cimetière du Vogelenzang à Anderlecht. De 1923 à 1958, Maurice De Korte a été professeur de sculpture à l' Académie des Beaux-Arts de Tournai et a participé à des expositions à Gand, Bruxelles, Liège et Tournai. Maurice De Korte s'installe en 1922 à Anderlecht. Deux de ses sculptures, l'Agriculture et l'Industrie, ornent le grand Palais du Heysel à Bruxelles, depuis l'exposition universelle de 1935. Plusieurs de ses œuvres sont visibles dans des parcs et espaces publics, ainsi qu'au Musée des beaux-arts de Tournai et au Musée d'art moderne et d'art contemporain de Liège.

By JungleKey.be, Sélection Belgique.
Loes Van Den Heuvel
2015.05.7
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Loes Van den Heuvel is een Vlaamse actrice en zangeres. Ze speelde mee in onder andere Liefde & geluk (2001, als Monique), Niet voor publicatie (1990, als Monique van Borgerhout) en Postbus X (1988, als Juffrouw Adèle Pluym), en ze speelde een gastrol in de succesvolle politieserie Heterdaad. Maar ze is vooral bekend van de succesvolle reeks F.C. De Kampioenen als Carmen Waterslaeghers, de vrouw van Xavier en moeder voor haar hondje Nero. Deze rol vertolkte ze 21 jaar lang en in 2013 zal ze te zien zijn in de gelijknamige film. In 2008 daagde ze haar stad Keerbergen uit voor het VRT-programma Fata Morgana. Keerbergen behaalde 4 van de 5 sterren. In 2012 is Loes op diverse podia te zien als zangeres. Ook neemt ze een rol voor haar rekening in de operette De graaf van Luxemburg van Walter Smits. In totaal heeft ze 4 Gouden Ogen gewonnen als Beste Actrice. In Het Monster van Parijs leende Loes haar stem aan Carlotta. In een ver verleden speelde ze een gastrol in de beginjaren van Samson & Gert, en anno 2013 is Loes Van den Heuvel in de bioscoopzalen te zien als Stella Struis in Piet Piraat en het Zeemonster. In haar vrije tijd houdt ze zich voornamelijk bezig met dieren, zo is ze een notoir paardenliefhebster.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Maurice Lede
2015.05.8
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Maurice Lede is een Nederlands televisiepresentator van het televisieprogramma Het Klokhuis. Lede is een zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn masterthesis ging over de auteursrechtelijke bescherming van televisieformats. Naast zijn studie presenteerde hij in 2008-2010 voor commerciële regionale omroep Regio22 en liep hij in 2010 stage als programma-ontwikkelaar bij producent Eyeworks. Sinds november 2011 presenteert hij Het Klokhuis. Lede woont in Amsterdam. Tijdens de Top 2000 van 2012 op Radio 2 presenteert hij overdag ieder uur op Cultura 24 het Top 2000-journaal.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Ferdinand De Waele
2015.05.26
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Ferdinand Jozef Maria de Waele was een Vlaamse archeoloog, historicus, kunsthistoricus en filoloog. Hij was in 1952 laureaat van de August Beernaertprijs met zijn boek 'Pelgrimstocht door Hellas'. Hij participeerde in belangwekkende opgravingen in Griekenland. De ontsluiting van de oud-Griekse stad Korinthe is grotendeels zijn verdienste geweest. Hij was onder anderen goed bevriend met de dichter Anton van Wilderode, kunsthistoricus Frits van der Meer, de schrijver Anton van Duinkerken en de sterrenkundige Marcel Minnaert. De Waele studeerde tussen 1914 en 1921 klassieke filologie, archeologie en oude geschiedenis in Gent, Würzburg, Bonn en Utrecht. Hij promoveerde in 1927 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op 'The magic staff or rod in Graeco-Italian Antiquity'. In datzelfde jaar werd hij aldaar lector in de klassieke archeologie. In 1931 werd het lectoraat omgezet in een buitengewone leerstoel, die in 1937 werd omgezet in een gewoon hoogleraarschap, uitgebreid met de vakgebieden oude geschiedenis en Nieuwgrieks. In 1955 werd hij tevens buitengewoon hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Gent. In 1966 ging hij met emeritaat. In zijn wetenschappelijke loopbaan publiceerde hij meer dan 300 artikelen over Grieks-Romeinse kunst, architectuur, geschiedenis, filologie en numismatiek. Daarnaast was hij auteur van diverse boeken, waaronder het Vlaams-Nederlandse handboek 'Kunstgeschiedenis' (met pater J. de Keyzer) en 'Veertig Eeuwen Antieke Kunst', beide uitgegeven door NV Standaard Uitgeverij. Zijn bekroonde 'Pelgrimstocht door Hellas' werd uitgegeven bij Lannoo in 1950, en beleefde diverse herdrukken. In de jaren 1950 en 1960 was het een populair prijsboek in het Vlaamse lager en middelbaar onderwijs. F.J.M. de Waele overleed in 1977 in Nijmegen, zijn woonplaats sinds 1927. Hij ontving diverse binnenlandse en buitenlandse onderscheidingen, een eredoctoraat van de Universiteit van Athene, en was ereburger van Bay City en Skyros. Tevens was hij peetvader/adviseur van de Nijmeegse studievereniging Sodalicium Classicum Noviomagense.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
NARAFI
2015.05.3
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
NARAFI is de afkorting van Nationaal Radio en Film Instituut. Het instituut werd in het jaar 1939 opgericht bij de start van de Belgische radio-uitzendingen, om bekwame technici op te leiden. Deze Nederlandstalige hogeschool heeft meerdere locaties in Vorst en organiseert twee audiovisuele opleidingen op het niveau hoger onderwijs: Film, Video en Televisie (Bachelor in audiovisuele technieken) Fotografie (Bachelor in fotografische technieken) De school behoorde tot de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst (WENK), maar vanaf 2008 tot de Hogeschool voor Kunsten en Architectuur en is aangesloten bij de universitaire associatie rond de Katholieke Universiteit Leuven. Er is ook nog een tegenhanger van het Narafi, het Franstalige INRACI (Institut National de Radioélectricité et de Cinématographie). Deze twee scholen waren eerst één school en zitten nog in dezelfde gebouwen. Narafi was de eerste filmschool in België en werd opgericht door Henri Storck.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.

 Add a new definitionYou write your Wiki.
Your words. Your definitions.

 
Increase your traffic :
give your link too.

 
Rss
 
 

Vote for the best articles.
 
 
 

Against.
 
 
 

No Spam.
 
 
 

Subscribe freely :
Rss

 
  News  

  News  
• Press News... 
 
 
      images   
 
Image.jpg
200 x 150 - jpeg - 75 Ko

 

   Videos   


JungleKey.video
3 min 45 s
 
 

Mom & Dad Project.